jueves, 29 de octubre de 2009

Tractament de sons amb l'Audacity

Avui a classe hem treballat un nou programa anomenat Audacity. Aquest programa ens ha servit per poder "modificar i manipular" alguna cançó que nosaltres volguéssim.

La tasca a fer per tal de poder posar en pràctica els que ens han ensenyat ha estat triar una cançó mp3 i afegir-hi un so intriduït per nosaltres.

El resultat del tractament que jo li he donat a la cançó que jo he escollit (Loco-Melendi) el teniu a dalt. Espero que us agradi!

lunes, 26 de octubre de 2009

¿Qui ets tu?

Ets sensible i decidida,
ets cordial i creativa,
estàs plena de vida,
i et mostres pensativa.

Ets alegre i treballadora,
ets forta i emprenedora,
sempre arribes d’hora
perquè no t’agrada córrer.


Ets valenta i extravertida,
ets imaginativa i divertida,
t’agrada mostrar-te activa,
i no ser gens negativa.


miércoles, 21 de octubre de 2009

Regalem la paraula

Avui, a classe de comunicació oral, escrita i digital, com cada dimecres, algunes de les meves companyes han sortit a recitar un poema davant la resta de la classe.

Cada setmana, la nostre professora, Roser Ros, intenta que anem millorant i que, per tant, ens anem fixan en petits detalls a l'hora de recitar una poesia.

Avui, per exemple, ens ha aconsellat cm crear un vincle entre poema y poema de les persones que reciten. I, per tant, ens ha dit com regalar la paraula a la persona que tenim al costat. Ens a ficat diferents exemples, i a continuació us ensenyo alguns:


Amb la :




Amb la mirada:

La veu humana

L'últim dia a classe de músic vem estudiar la veu. La classificació i la producció.

Vem poder aprendre les diferències entre les diferents veus femenines (soprano, mezzo soprano i contralt) i entre les veus masculines (contratenor, tenor, baríton i baix). També hem vist l'existència de les veus blanques, que són les veus de nens, infantils.

Per a veure un exemple d'això, en Toni Miralpeix ens ha posat un video de l'actuació d'en Freddie Mercury i la Montserrat Caballé interpretant la cançó "Barcelona".

Aquet video el podreu trobar aquí.

jueves, 15 de octubre de 2009

Tractament d'imatges amb el Gimp.

Avui a classe ens han ensenyat el funcionament d'un programa de tractament d'imatges: el Gimp. Després d'haver fet la part de teoria ens han encarregat una pràctica per a posar a prova el que hem après a classe. Hem d'extreure una fotografia orignal de la nostra càmera de fotos i crear tres imatges a partir de la original: un fragment de la foto original, reduir el nombre de píxels del conjunt de la imatge i treure un element de la foto.


Imatge original



Fragment de la imatge original



Per tal de poder extreure només un fragment de la meva imatge original, el primer que he fet ha estat obrir la imatge amb el Gimp, i un cop oberta, m'he posat a sobre l'icono de retallar fragments de imatge, i això m'ha permès poder retallar-la.

Imatge amb menor nombre de píxels



Per tal de poder reduir el nombre de píxels de la imatge, un cop l'he tingut oberta a la pantalla amb el programa que estem treballant, he clicat a la part de dalt de la pantalla, sobre la paraula "imatge", i un cop allà m'ha aparescut la opció de "escalar imatge". Tot seguit he entrat a una finestre des de la qual he pogut modificar el nombre de píxels de la imatge, i posar-ne els que jo volgués.


Imatge sense algun element


L'última imtge ha crear ha consistit en treure algún element de la imtge. En el meu cas, he decidit treure-hi la pintada marró que hi havia a la paret que es veu a la part superior de la imatge. Per fer-ho, he hagut de tenir oberta la imatge original en una finestre, i a l'esquerra, clicar a un icono que et permet esborrar amb un pinzell la part de la imatge que tu vols. He hagut de copiar com a mostra del pinzell el color marró fluix la paret, i tot seguir pintar amb aquest color la pintada marró fosca que jo volia eliminar.

miércoles, 14 de octubre de 2009

Poesia

Comptalla

Punt dolç,
sucre en pols,
dos, tres,
vint-i-tres,
vint-i-tres ferretes
mengen dolços pels carrers,
pels carrers de massapà,
amb magranes a la mà.
Amb aquesta mala cara
t'ha tocat parar!

Helena Vidal



Avui a classe de comunicació oral, escrita i digital, com cada dimecres, han sortit varies companyes a recitar diferents poesies. De totes, la que més m'ha cridat l'atenció és aquesta que he escrita quí adalt: "Comptalla".
És una poesia que m'ha agradat molt quan l'han recitat, segurament perquè el fet de que l'hagin recitat en parella (dues de les meves companyes), m'ha fet prestar-hi in interès especial.

Un dels aspectes que treballem quan es reciten aquestes poesies és la forma d'expressió; el moviment de les mans, la mirada i el somriure, la posició del cos, etc.

lunes, 12 de octubre de 2009

Cançó de l'amistat

Aquesta és la lletra d'una cançó que van estar fent tots junts a classe d'educació musical la setmana passada. Vam ajuntar les aportaciones de tothom i aquest ha estat el resultat obtingut:

L'amistat

Si la margarida
fos molt eixerida
seria molt amiga
de la formiga.

Si l’escarabat
fos un cap pelat
seria molt amic
d’un mosquit.

Si tots fóssim amics
seria divertit
podríem fer un gran crit (aaaaa!)
a l’hora de partir.(2)

Si un elefant
no fos tan gran
seria un bon company
del cigne de l’estany.

Si una viola
mengés tota sola
seria l’enveja
tota l’escola.

Si tots fóssim amics
seria divertit
podríem fer un gran crit (aaaaa!)
a l’hora de partir.(2)

Poesia Catalana

CANÇÓ DE SALTAR A CORDA

La pluja és una bruixa
amb els cabells molt llargs.
Cascavells li repiquen
tota la trena avall.

A la nit, si venia,
ho fa sense avisar,
estalzim a la cara
i el vestit estripat.

Si fa córrer l'escombra
conillets, a amagar!
amagats que seríem
que no ens atraparà.

Darrere la cortina
fem-li adéu amb la mà.


(Maria Mercè Marçal)

lunes, 5 de octubre de 2009

Guix d'Infantil


AMPARO TOMÉ. "Stop a l'estatu quo sexista escolar". Guix d'Infantil. (Maig-Juny 2009) Núm: 49, p. 35-39.

Per a elaborar aquest treball hem mirat diferents revistes de la biblioteca de Blanquerna, i la revista que més ens ha convençut ha estat “Guix Infantil”. Apart de que havíem sentit a parlar de la revista, hem trobat un article que ens ha fet acabar-nos de decidir per aquesta revista. La pregunta que ens planteja l'article ens ha sembla molt interessant: És possible educar igual les nenes i els nens en els primers anys de vida?

Aquest article ens planteja la possibilitat d'educar als nens i a les nenes en igualtat de condicions. Tot i que s'afirma que les formes d'educació sexista són presents, amb aquest article es vol demostrar el contrari.
Primer ens explica una realitat de les formes de sexisme que es donen, de la manera d'educar que presenten els nous centres, per exemple, en front als valors i les formes de vida, la resaltació de la força i la valentia en els nens davant les nenes, l'heterosexualitat, etc.
Aquest artícle el que vol és demostrar que aquesta educació no ha de ser així i que no totes les escoles hauríen de ser així, i per això esmenta i explica cinc passos per implementar la perspectiva de gènere als centres d'educació infantil:

En el primer pas, definició dels objectius principals, té com a objectius del procès de perspectiva de gènere fomentar la igualtat entre homes i dones. Per a fer-ho entendre millor, esmenta i defineix els conceptes bàscis per a entendre això: Identitats dels gèneres (ampliar les identitats de gènere dels infants), recursos, competències i sensibilitats de gènere, l'home i les masculinitat, la dona i les feminitats, la diversitat sexual i la transversalitat.

En el segon pas, anàlisi i observació de la realitat, s'analitza a fons l'estructura de gènere de l'educació infantil.

Amb el pas 3, recerca de causes, planificació d'accions detallades d'igualtat de gènere, es demostraria que nenes i nenes utilitzen l'espai de joc d'una manera limitada, és a dir, compara l'organització de l'espai de les nenes i els nens.
Mentre que les nenes prefereixen jugar en grups més reduïts, la majoria de nens acostumen a jugar amb grups més grans, i a ocupar més espai de joc.
Un cop explicat això, els objectius d'igualtat de gènere en relació amb l'organització espaial podrien ser: fomentar que les nenes aprofitin més l'espai de joc i una implicació tant dels nens com de les nenes en les tasques del centre.

El següent pas, execusió, es donaria després que els educadors i educadores hagin marcat els seus objectius per a la igualtat de gèneres, i així poder desenvolupar i posar en pràctica mesures concretes per aconseguir-ho en aquest quart pas.
El objectiu principal pel qual fer aquesta execusió és intentar obrir als infants un varem més ampli d'oportunitats d'accions i desenvolupament, i així poder superar les seves restriccions generotípiques.

El cinquè i últim pas, avaluació, consisteix a veure si els objectius d'igualtat de gènere s'han complit o no. Els educadors i educadores hem de comprovar amb aquesta última fase si han aconseguit els seus objectius principals.

Les noves tecnologies i l'educació - Blogosfera

En el nostre treball col·laboratiu hem escollit parlar d'un article que hem trobat en un blog que parla sobre les noves tecnologies i l'educació. Tota la informació de la qual parlarem la podreu trobar en el següent blog: http://eytic.blogspot.com/

El principal valor que se'ns a plantjat en aquest article és el següent: La inversión del principio de la educación: Los alumnos convertidos en docentes... y viceversa.

Com bé a comentat la meva companya Marina Macarulla Martí en una entrada del seu blog, corren uns temps en els que s'està produïnt un cambi amb les noves tecnologies. En l'àmbit escolar els alumnes són els que dominen tots aquests tipus de tecnologies sense cap problema, perquè és el que es porta ara, no han tingut cap altra eina, en canvi, són els professors els que sembla que es neguin a voler apendre això per por al cambi, al no estar aostumats a utilitzar totes aquestes noves tecnologies.

La meva tasca en aquest treball col·lectiu no era aturar-me aquí, si nó que m'he dedicat a ampliar informació sobre aquest tema.

Per tal de poder donar més informació sobre aquest tema, jo m'he basat principalment en una pàgina web sobre una conferència que va fer en Joan Majó (expert de la Unió Europea en Societat de la Informació, i president de Information Society Forum).

La introducció de les noves tecnologies a les escoles produeix una canvi a l'entor, a la nostre societat. L'objectiu de les escoles no haria de ser exclusivament centrat en ensenyar com funciones i perquè s'utilitzen les noves tecnologies, ja que aquestes tecnologies produeixen canvis en la nostre societat. Per tant, el que podem extreure d'aquí és que si el nostre entorn canvia pel que fareferència a les noves tecnologies, el sistema educatiu també hauria de cambiar.

Això, té una gran relació amb l'article inicial que hem escollita, ja que com diu en Joan Majó les tecnologies en l'educació hauríen d'evolucionar tal i com abancen les tecnologies en la societat. Moltes vegades això no es produexi i, per tant és quan es produeix aquest canvi de rols entre alumnes i professor, ja que la societat abança (alumnes) i el sistema educatiu no (professors).

La Viquipèdia

La Viquipèdia és un lloc web que conté una enciclopèdia.
És una pàgina col·laborativa, ja que no és creada per un comitè de redacció, si nó que tothom hi pot aportar la informació que vulgui.

Aquests són alguns tipus d'aportacions que podem fer a la viquipèdia:
- Ampliar informació
- Crear un article propi sobre algun terme que no estigui exposat.
- Posar temes en discusió si nosaltres considerem que hi ha fonts equivocades a l'hora de proporcionar informació
- Resoldre temes que hagin estat posats en discusió.

La princial tasca de Viquipèdia és recollir "sabers" enciclopèdics, és a dir, poder recollir tot tipus d'informacions sobre qualsevol tema que qualsevol persona pugui expor.
Aquest lloc web ofereix moltes versions idiomàtiques.

domingo, 4 de octubre de 2009

Mozilla Firefox

El Firefox és un programa que ens permet navegar per les pàgines web.
Aquest pograma és un programa lliure, és a dir softwar lliure, i això vol dir que no el fa cap empresa, sinó que és creat per una comunitat.
Generalment no té un preu econòmic, sinó que es pot descarregar des de una pàgina web.

El conjunt de xarxes que ens permeten navegar per les pàgines web s'anomena www (world wide web)
Dins d'aquesta xarxa podem trobar diferent navegadors. Alguns exemples en són: google crom, safari, microsoft internet explorer, etc.

Els blogs

Els blogs es defineixen com una pàgina web on podem archivar informació en forma d'entrades i que les podem ordenar per ordre cronològic.
Ens pot servir per ajudarn-nos a fer realcions amb els lectors, i tot plegat crear una comunitat de blogger (on trobar a gent amb els teus mateixos interesso, etc.). A partir d'aquí entrem en el món de la blogosfera.
En el món dels blog qualevol persona pot ser tat reporter com editor.
Però tot i així, els blogs estan sotmesos a una subjectivitat, i això és degut a que tothom pot donar la seva opinió sense necesitat de que la informació donada sigui certa o no.

Els Blogs també són aplicables a les escoles:
Ens permeten comunicar-nos amb els pares del alumnes del centre per donar informacions. També permet compartir informació amb la resta de professorat d'una mateixa escola.
I per últim, permet introduir als nens i nenes a les noves tecnologies des de petits.

jueves, 1 de octubre de 2009

Treball Blogosfera

El nostre treball tracte de com els mestres s'han de possar al dia sobre les noves tecnologies, ja que els nens/es cada vegada les dominen més i estan més al dia dels nous progresos de la informàtica i tot lo referent a ella.
La pregunta que ens fem és: En aquest cas qui és el docent, l'alumne o el mestre?

Aquesta activitat ha estat realitzada per:
Rocio Carnero Jodar
Alba Cicharik Galduf
Marina Macarulla Martí
Laura Moreno Ortega
Alejandra Santamaria Ostos
Anna Selma García


VALORACIÓ PERSONAL

A nivell personal, aquest treball m'ha permès aprendre més sobre l'àmbit de a blogosfera i òbviament sobre les noves tecnologies i la seva aplicació a les aules.
D'altra banda, a nivell de grup, penso que ens ha servit per aprendre a organitzar-nos millor i saber repartir les tasques per tal de que tothom del grup tingués una tasca en el treball.

També cal a dir, que al principi vem trobar una mica de dificultats a l'hora de realitzar el treball, ja que en realitat ens estàvem introduint a un món que desconeixiem bastant i per tant no sabíem per on començar a fer el treball. Però, finalment, penso que ens hem sortit força bé, i espero que us hagi resultat força interessant la nostra feina.