martes, 22 de diciembre de 2009

Síntesi

Aquesta és una petita reflexió sobre aquest blog "Un camí cap als nens", i amb la qual m'agradaria tancar-lo.
Cal dir que la veritat és que he après força fent i actualitzant sempre que he pogut aquest blog.

Primer de tot ha estat una experiència nova, ja que jo mai he tingut un blog d'aquestes característiques, així que he pogut aprendre el seu funcionament i totes les seves funcions. D'altra banda, també he de dir que això, ha suposat per a mi alguna que altre dificultat a l'hora de penjar coses d'afegir gadggets demanats pel professor.

Aquest blog ha volgut ser com una mena de diari per tal de que una persona que el llegeixi pugui tenir una lleugera idea del que fem a la Universitat de Blanquerna els estudiants de 1r d'Educació Infantil.

Per tant, com a valoració final i personal d'aquest blog, considero que ha estat una experiència molt més positiva que no pas negativa, i que és per aixo que em sento orgullosa d'haver fet aquest blog, ja que m'enduc moltes coses apreses.

M'agradaria destacar que hi ha dues entrades d'aquest blog, que formen part de les activitats qe hem hagut de fer per a l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC, les quals m'han resultat les més interessants de fer. Aquestes dues activitats són la de "Imatge" amb el programa del GIMP, i l'altre ha estat l'activitat que vam haver de fer amb el Movie Maker.
A continuació, us deixò els enllaços d'aquestes dues activitats per a que les pogueu consultar:

http://lauramoreno2410.blogspot.com/2009/10/tractament-dimatges-amb-el-gimp.html
http://lauramoreno2410.blogspot.com/2009/12/practica-video-movie-maker.html

La primera activitat de totes "tractament d'imatges amb el Gimp", m'ha resultat especialment interessant ja que és un programa del qual mai havia sentit a parlar, i el qual és molt útil per al tractament d'imatges. Va suposar-me una sèrie de dificultats el fet de realitzar aquesta pràctica, ja que no dominava gens el programa i no sabia on hi eren les opcions per a retocar la imatge.

Per últim, la segona activitat que més m'ha agradat fer va estar la de la cració d'un vídeo amb el Movie Maker. Aquest programa, a diferència de l'altre, és un programa que ja coneixia i dominava, i que m'agrada força utilitzar per a crear vídeos. Per tan, suposu que arrel d'això m'ha resutat molt interessant utlitzar aquest programa, que m'agrada i que jo utilitzo normalment, a la Unversitat.

lunes, 21 de diciembre de 2009

Quadern de Viatge II: LÍNIA - COLOR

Demà, últim dia de classe d'educació visual i plàstica hem de lliurar el segon treball del semestre. El nostre quaden de viatge d'aquest segon bloc dactivitats: LÍNIA - COLOR.

He decidit penjar-lo aquí per si voleu consultar-lo i veure totes les activitats que fem a classe.

Competències digitals dels mestres

A la últim classe de TIC hem estat parlant sobre les competències digitals dels mestres. A partir d'aqui he pogut extreure algunes conclusions sobre aquest fet.

Aquestes competències digitals les estem treballant a l'assignatura amb el treball de programes com el google docs, el gimp, l'audacity o al movie maker.

Crec que és molt important con a futures mestres poder educar amb aquestes eines i aquests suports educatius, ja que que em de consiensiar als nens de la seva utilitat.

viernes, 18 de diciembre de 2009

Mi escuela sabe a naranja

L'últim dia, a Seminari, vam haver d'entregar una ressenya sobre el llibre qe ens havíem de llegir: "Mi escuela sabe a Naranja".
Doncs bé, aquí us deixo penjat l'arxiu de la ressenya per si voleu tenir una petita idea de que va el libre i llegir-vol-el.
Espero que us agradi!!

jueves, 17 de diciembre de 2009

Enciclopèdia Catalana

Aquest és el poema que van crear les meves companyes de grup per tal de donar a conèixar el diccionari enciclopèdic de la llengua catalana.
Aquí us el deixo per a que el pogueu llegir:

El diccionari de l'enciclopèdic ja està aquí
i amb ell el segle XX.
Joan Carbonell va fer escola
editant la primera obra tota sola.

Aviat Joan Coromines ens va comunicar
15 nous volums per poder estudiar.
Jesús Giralt va continuar
fins que 24 volums va publicar.

Actualment tot el món en pot gaudir
fins i tot el cicle d'educcaió infantil.

Diccionari enciclopèdic de la Llengua Catalana

Es va publicar al segle XX sota la direcció de Jordi Carbonell, la primera edició va ser entre 1965 i 1971 i després Joan Carreres a partir de l’any 1971. Van fer 15 volums fins al 1980.

Entre 1986 i 1989 es publicà una segona edició amb 24 volums, en aquest cas dirigida per Jesús Giralt, i des de 1998 es pot consultar l’edició electrònica “hiperenciclopedia” per internet.

El diccionari enciclopèdic de la llengua catalana, la primera edició es va publicar al 1982, avalat per l’assessorament de l’institut d’estudis catalans.

La tercera edició va ser notablement actualitzada i ampliada a l’any 1983.

Aquest diccionari conté:

- 77174 entrades catalanes
- 154548 definicions
- 19481 expressions de llenguatge cientificotècnic i de la llengua comuna.
- 30068 exemples

Normalment les definicions porten accepcions i subaccepcions. També hi apareixen abreviatures per saber la matèria o especialitat d’una accepció.

Aquesta obra ha tingut en compte totes les grans obres anteriors del segle XX des de tots els punts de vista.

miércoles, 16 de diciembre de 2009

Enciclopèdia Catalana

La tasca feta aquest matí a classe de Comunicació oral, escrita i digital ha estat: fer una barreja de tota la informació que tinguem el diccionari que ens va tocar (diccionari enciclopèdic), i crear a partir del llenguatge publicitari, fer la publicitat dels elements important del diccionari, introduint les cinc paraules donades a la classe anterior. A partir del llenguatge poètic, crear una construcció sobre el diccionari. I, a traves del llenguatge quotidià, crear un petit text de algú que parli sobre el diccionari i sobre les paraules buscades.

Grup B.2 (diccionari enciclopèdic)

Dins aquest grup, ens hem dividit en tres grups per a realitzar el text amb cada un dels llenguatges. En el meu cas, m'ha tocat amb altres companyes el llenguatge publicitat.

LLENGUATGE PUBLICITARI:

Filla (Susana): Mama, m’ha donat aquesta nota a l’escola.
Mare (Laura): A veure...“Us comuniquem que aviat els nens de l’escola hauran de comprar l’enciclopèdia catalana ja que serà una eina amb la que treballarem a classe.”

Publicitat (Carol, Laura i Caterina):
Compra ja el teu diccionari de l’enciclopèdia catalana que inclou un CD amb una gran varietat de jocs infantil per als més petits. A més, si la compres abans del dia 15 t’emportaràs de regal un punt de llibre amb les paraules més destacades del diccionari.
Vine aviat o te’l trauran de les mans!!

Parts del cos

A continuació, podeu entrar en el link que hi ha a baix, i accedir a una sèria d'activitats que he creat amb el JClic Authors per a practicar els noms de les parts del cos.
Proveu sort!!!

http://grups.blanquerna.url.edu/clic2009k/LauraMoreno/partsdelcos.htm

viernes, 11 de diciembre de 2009

Els diccionaris

A l'última classe de comunicació oral, escrita i digital vam treballar els diferents tipus de diccionaris.

En total, existeixen un total de cinc diccionaris catalans diferents molt importants:

- Pompeu Fabra.
- Mossèn Alcover i Jordi des Racó (Diccionari català- balear- valencià).
- Joan Corominas.
- Gran enciclopèdia catalana.
- Institut estudis catalans(1995) recull tot allò que interessa dels diccionaris anteriors.

Mapa Conceptual

El passat dia de classe, a Gestió de la informació i TIC, vam treballar els mapes conceptuals i els fluxogrames.

Els mapes conceptuals són eines que ens fan pensar i que les utilitzem per a fer gràfiques, en canvi, els fluxogrames, per representar processos senser.

En aquest cas, a classe hem hagut de fer un mapa conceptual sobre un sopar de Nadal. La història a partir de la qual hem pogut extreure el mapa conceptual ha estat la següent:


Sopar de Nadal

Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el sopar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.

En el sopar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al larg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.

La meva germana, la Maria també ve al sopar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.

El sopar comença puntualment a les 10 de la nit i acaba sempre a la mateixa hora, a les 12.


Doncs bé, a partir d'aquir, el meu mapa conceptual ha estat el següent:

Fluxogrames

Un fluxograma és una eina de suport que es fa servir per a representar precesos.

L'altre activitat que vam fer va ser un fluxograma. Que tracta del proès de creuar un carrer.
Aquí, el podeu veure.

jueves, 10 de diciembre de 2009

Endrecem les joguines

Aquesta és la cançó que vam crear el meu grup de música i jo. El passat dimarts, vam haver d'interpretar-la a classe.

Les components del gurp vam ser: Rocío Carnero, Sandra Santamaría, Laia Bonamusa, Elisenda Sancez, Nuria Masgrau i Laura Moreno.

ENDRECEM LES JOGUINES

Les joguines al
mig no poden estar,
si no volem
ensopegar.

s'ha acabat
l'hora de jugar
que em voldríeu
ajudar?

Participarem,
tots junts ho endreçarem
participarem
i aviat acabarem.


Les nines per
poder dormir,
Un conte els
haurem de llegir.

El cotxes els
farem rodar,
fins poder-los
aparcar.

Participarem
tots junts ho endreçarem
participarem
i aviat acabarem.

Els llenguatges

Després d'haver fet un debat a classe de comunicació oral, escrita i digital sobre tres tipus de llenguatges (poètic, quotidià i publicitari), ens vam dedicar a trobar una definició "personal" per a cada un dels tres llenguatges.

Segons el meu punt de vista:

- Llenguatge poètic: Segueix una figura i un ritme, i és purament estètic.
- Llenguatge quotidià: És el que primer s'aprèn i és el més espontani a l'hora de comunicar-se.
- Llenguatge publicitari: Utilitza recursos del poètic i del quotidià. És el que té un missatge més directe.

JClic

Avui a classe de TIC, hem pogut crear una sèria d'activitats per a nens, a partir d'un programa anomenat JClic.

Hem hagut de crar quatre activitat.
Aquí us deixo la direcció per si voleu entrar i provar sort:

http://grups.blanquerna.url.edu/clic2009k/LauraMoreno/fruites.htm

jueves, 3 de diciembre de 2009

pràctica vídeo - MOVIE MAKER

Per a l'assignatura de Gestió de la informació i TIC hem hagut de realitzar un video sobre un tema que nosaltres volguéssim, per tal de demostrar que sabem utilitzar aquest progama.

Espero que us hagi agradat la meva pràctica.

miércoles, 2 de diciembre de 2009

Noteflight

Avui, a classe de seminari hem acudit a una aula d'informàtica per aprendre a fer servir el proframa Noteflight, per a poder editar partitures de música.

Aquest és un exemple de la partitura que hem editat: Ara ve Nadal!

A més a més, també hem pogut crear una partitura combinant diverses cançons que hem après durant el curs a classe de música. En el meu cas, he creat la partitura de les cançons del gegant del Pi i de La sardana de l'avetllana.