jueves, 26 de noviembre de 2009

"Les tres Velletes"

- La oïda: és la primera que surt a funcionar. Abans de néixer la oïda ja surt a passejar. És molt tímida, treballa quan vol. Vergonyosa, una mica mal educada, no sabria treballar si no fos per la memòria. Sense la memòria, la oïda tindria un treball inútil.

- La memòria: aprofita les coses que li criden més l’atenció, les curioses. No surt mai de casa, és molt familiar, no li agrada ensenyar-se, perquè té algú que ho fa per ella.

- La veu: del que guarda la memòria, la veu ho treu cap a fora. És la encarregada de comunicar als altres que existeix. Aparentment, la més exterior de totes, és la que surt més tard. És la que triga més a parlar. És la part més exterior del pensament, que utilitza allò que hem escoltat, hem guardat, i volem exterioritzar.
No vol dir que la veu tot ho digui, només allò que volen exterioritzar. La veu pots escoltar-la pel so que té, per com deixa anar les paraules. Només pot existir si hi ha un aparell fonedor, format per diferents òrgans que deixa anar l’aire en forma de paraules per poder sortir a l’exterior. Per poder fer arribar als altres allò que s’intenta sonoritzar. És molt senyora i no necessita que ningú l’acompanyi i que faci soroll. La veu prefereix anar sola.
Els gestos els fem servir per donar una mica més de sentit en allò que estem explicant. La veu està tancada dins una capsa, com si fos un regalet.
Té un parell de llaços: les mans. Les mans? Les mans són fetes pel tacte, però quan acompanyen la veu deixen de tocar per demanar, subratllar, tallar,etc. Amb les mans tenim possibilitats de forma d’expressió que estalvien a la veu el seu missatge sonor. Quan no parlem, les mans també expressen, diuen coses.

miércoles, 25 de noviembre de 2009

Portals Educatius

Portals Educatius

Setmana d'activitats extraordinàries

Aquest és un power point que hem agut d'exposar a seminari que resumeix el que ha significat aquesta setmana fantàstica per a nosaltres.

Hi ha explicat en que ha consistit cada activitat, i també hi ha una valoració personal de cada activitat per tal de saber què han estat per a mi aquestes.

El llenguatge poètic

Avui a classe de comunicació oral, escrita i digital ens han proposat fer grups per tal de poder crear un debat tenint en compte tres tipus de llenguatges: poètic, publibitari i quotidià.

El meu grup i jo hem hagut de defensat el llenguatge poèti.

A continuació veureu com ho hem defenat:


INTRODUCCIÓ

El llenguatge poètic és ideal

i crea emocions de manera original.

Diferents recursos utilitzem

i la teva atenció captem.

La mare dels llenguatges és

i com a bona mare, educadora és.


LLENGUATGE POÈTIC

- Crea emocions.
- Té molta importància el ritme (ritme marcat).
- Manera original de captar el món.
- Bona manera de captar l’atenció de la gent.
- Diversitat d’expressió (visual, cantat, recitat, escrit,...).
- Constant utilització recursos literaris (metàfora, sentit figurat,...).
- Gaudeixes de l’estètica i alhora aprens.
- Implica predisposició.
- Una mateixa poesia cadascú la pot percebre de diferents maneres (no té un missatge subliminar).
- És la mare dels llenguatges (primitiu).
- Naturalesa creativa.
- L’art per l’art (no té un fi comercial).
- Tothom té capacitat per fer un poema, posar-li ganes.
- Serveix per entretenir, omplir el temps de lleure, per educar,...
- No hi ha competència entre poemes.

domingo, 22 de noviembre de 2009

Centre Cultural Sta.Mònica

El Dimecres 18 de 13 a 15h, vem assistir a una exposició al centre cultural Sta. Mònica.

Freqüències - Eugènia Balcells


Aquest vídeo és una mostra d'un de les obres (Roda de Colors) de l'expossició. En total, Freqüències es composa d'un total de tres obres.

Escola Bressol Municipal

Dimarts 17 vem tornar a realitzar una altra activitat d'aquesta setmana d'activitats extraordinàries. En aquest cas, es va tractar d'acompanyar a una alumna de tercer de carrera al centre de pràctiques on ella assisteix normalment.

A mi, em va tocar acompanyar a la Míriam (alumna de tercer d'educació Infanil), a l'escola bressol municipal LONDRES.






Gràcies a aquesta activitat vaig poder coneixer més a fons les activitats que es duen a terme en aquests tipus de centres, i les característiques que tenen.


Aquesta escola està situada al carrer Londres 58, al barri de l'Eixample, a Barcelona.

Està destinada per a nens d'entre 0 i 3 anys.



Va ser una experiència ÚNICA!!!

miércoles, 18 de noviembre de 2009

Capacitats perceptiu-motrius

Aquesta és la presentació de power point que les meves companyes Laura Molina, Marta Muñoz, Marta Paricio i jo vem haver d'exposar oralment el pasat divendres com a treball d'educació física.

NatuPark

Dilluns 16 de 11 a 14 ha estat la nostre segona activitat.
Vem anar a Cerdanyola al parc de les codes (NatuPark), on vem poder tirar-nos per diferents circuits de cordes.

A la web oficial del park www.natupark.com hi podeu trobar més informació.

Conferència Eulàlia Bosch


Dilluns 16 de 8.30 a 10 ha estat la primera activitat d'aquesta setmana d'activitats extraodinàries. Ha estat la conferència de l'Eulàlia Bosch a l'auditòri de la Universitat i on ens ha presentat la seva xerrada amb el títol: "Fer de mestre".
Ens va estar una estona parlant sobre com fer de mestre i les relacions entre l'educació i l'art.
Nosaltres, ja coneixiem aquesta escriptori perquè ens hem llegit un llibre seu a seminari: "Educació i vida quotidiana", i això ens ha servit per a saber una mica més d'ella.

Quadern de Viatge

Aquest és el treball que hem hagut de presentar per a l'assignatura d'Educació Visual i Plàstica.

lunes, 16 de noviembre de 2009

GOOGLE DOCS

A l'últim sessió de Gestió de la Informació i TIC vem treballar el google docs. Aquest programa permet elaborar documents que no estiguin únicament enregistrats a l'ordinador, sinó que permet tenir-los penjats a internet i poder-los compartir amb aquelles persones que tu vulguis.

Per tal de posar en pràctica el funcionament del google docs, hem fet grups de treball a classe i hem realitzat una sèrie d'activitats conjuntes.

· La primera pràctica, consistia en crear i compartir un document de text. Una persona del grup, en el nostre cas l’Anna Selma, ha creat un document “ Un dia a l’escola bressol”. Un cop creat ha anat a “comparteix”, “ invita usuaris” i ha posat les nostres direccions i la del professor Jordi Simon, per tal de que nosaltres i ell puguem escriure i ampliar el document. Cada vegada que una de nosaltres afegia informació anava a “edita” , escrivia la seva aportació i apretava a “desa”. Tot seguit, totes actualitzàvem la pantalla apretant F5 i la nova aportació apareixia en pantalla.El document és pot veure en aquesta pàgina wep.

http://docs.google.com/Doc?docid=0AZjmei8N0qDaZGczeDNiYzZfMGc3ZnpmY2c0&hl=ca

· La segona pràctica, era crear una presentació que l’havíem d’ utilitzar-la com a eina de comunicació i compartir-la amb tots els membres del grup. En el nostre cas, la nostre presentació, seguint amb el mateix tema escollit en la pràctica anterior, consistia en fer un esquema sobre els hàbits que es treballaven a classe. La presentació es pot veure en aquesta pàgina wep.

http://docs.google.com/present/edit?id=0AQ3b4v04B-ggZGMzaDZid3ZfMWMzeHF6emQy&hl=ca·

La tercera i última apràctica, consistia en crear un full de càlcul i un formulari. La finalitat amb la que nosaltres utilitzem un full de càlcul és la de recollir dades numèriques per fer després càlculs i gràfiques a partir d’aquestes dades. Els fulls de càlcul de Google també es podem utilitzar per emprar i recollir informació a través de formularis. Per crear el formulari vam seguir una sèrie de passos:1. Vam anar a l’apartat on posava “ formulari” I apretàrem damunt de l’apartat “ crear formulari”.2. Vam omplir la taula amb preguntes que després havíem de contestar. Cada una de nosaltres va escriure una pregunta. En total en tenim quatre.3. Un cop fetes totes les preguntes vam apretar a “fer” i seguidament a “desa”.En aquest qüestionari se’ns presentaven tres qüestions que feien referència a la presentació de l’exercici anterior. Un cop fet el formulari el vam desar i publicar. Una de nosaltres va enviar el formulari a totes les membres del grup per tal de poder-les contestar. Per últim el vam publicar.
El formulari el podeu trobar en aquesta pàgina web.

http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Apjmei8N0qDadFAyelg3MGRacFpKOVRlU0pVWGlxdmc&hl=ca

lunes, 9 de noviembre de 2009

Poema

PERE KARPOVICH


Un noi rus a kl'escola va arribar
i en cadira de rodes es va presentar,
Va dir: vull fer esport!
I tot seguit, li van assignar un entrenador.

Feia entrenaments
de màxima resistència i explosius
per tal de fer sentir
als seus companys molt vius!

Ja ha realitzat diversos campeonats del món
i dia a dia s'ha guanyat la confiança de tothom

I ara mai més els seus moviments corporals l'impediran
complir el seu gran somni, havent-s'hi ja fet gran.

domingo, 8 de noviembre de 2009

Vistes Blanquerna

L´últim dia a classe de Gestió de la Informació i TIC vem utilitzar un programa nou anomenat Movie Maker. Aquest programa s'utilitza per a fer videos i, per tant, per posar en pràtica els coneizxements que hem après sobre aquest programa, hem hagut de crear un video mostrant les diferents vistes de la nostre universitat.

Aquí us deixo penjat el resultat del meu vídeo. Espero que us agradi!



Qui ets tu (definitiu)


“¿Qui ets tu?”


Ets sensible i decidida,
ets cordial i creativa,
estàs plena de vida,
i et mostres pensativa.

Ets alegre i treballadora,
ets forta i emprenedora,
sempre arribes d’hora,
perquè no t’agrada córrer.

Ets valenta i extrovertida,
ets imaginativa i divertida,
t’agrada mostrar-te activa,
i no ser gens negativa.

Valoració Treball Viquipèdia

Aquesta treball que hem hagut de fer per l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC, ens ha resultat força interessant de relitzar, ja que ha estat una manera de poder conèixer millor el món de la Viquipèdia, ja que algunes de les components del grup desconeixíem per complet moltes de les accions que es podien realitzar dins la Viquipèdia, com per exemple fer aportacions.

L'únic problema que se'ns a presentat a l'hora de fer aquest exercici, ha estat que un cop havíem creat el nostre espai sobre els animals de granja, molts usuaris han fet aportacions a la pàgina web, i ens han "xafat" el treball. Però tot i així, estem contentes, perquè cadascú ha et la aportació que li tocava i, a més, hem rebut altres aportacions d'altra gent.

jueves, 5 de noviembre de 2009

Treball Viquipèdia

El nostre grup el formem: la Rocio Carnero, l'Alba Cicharik, la Laura Moreno, la Sandra Santamaris, l'Anna Selma i jo (Marina Macarulla). Vam escollir el tema dels animals de la granja.

Si vas a aquesta pàg web trobaràs les nostres aportacions:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Animals_de_granja

miércoles, 4 de noviembre de 2009

OMNI - Fitxa tècnica

- Nom: "Guitar-caja"

- Classificació:
· Científica: Cordòfons
· Tradicional: de Corda pinçada

- Material utilitzat:
· Dues caixes de sabates
· Sis gomes de pollastre
· Celo
· Tisores
· Compàs
· Llapis
· Retuladors

- Descripció de la construcció:
1. He agafat primer de tot una caixa de sabates sense la tapa, i l'he utilitzat com el que seria la
base del meu montatge.
2. Seguidament he hagafat una altra caixa de sabates i l'he retallat de forma que semblés el
màstil de la guitarra.
3. Per finalitzar la construcció del que seria l'estructura, he enganzat totes dues parts (la base i
el màstil amb celo.
4. Un cop aixo he fet sis forats a banda i banda de la caixa de sabates de la base per tal de que
es puguéssin aguantar dels gomes de pollastre (les cordes).
5. Sguidament, he introduit les cordes: els hi fet un simple tall a les gomes de pollastre i a cada
puna de la caixa han anat a parar els dos extrems de les gomes.
6. Per últim, amb un compas i un retuldor, he dibuixat al mig el forat de la guitarra (per a que
ressonéssin més les cordes.

- Manual d'instruccions: Es tracta de col·locarda en possició com si hagaféssim una guitarra (màstil a la esquerra-subjectat per la mà esquerra, i base a la dreta-subjectada per la mà dreta). Un cop estem col·locats es tracta de moure les cordes d'adalt a baix, i fer-les sonar.






- Fotografies:


Refranyer Personal

El passat dimecres a classe de comunicació oral, escrita i digital, la Roser ens va dictar quinze reranys a partir dels quals nosaltres hem hagut de crear el nostre Refranyer Personal. Els quinze refanysdictats diuen així:

Qui llengua té,
a Roma va.

Parlant,l
a gent s’entén.

Qui s’espera,
es desespera.

Tal faràs,
tal trobaràs.

Sense menjar,
no es pot viure.

Qui presum,
té el cap ple de fum.

Geni i figura,
fins a la sepultura.

Qui menja sopes,
se les pensa totes.

Qui canta a la taula i es pixa al llit,
no té al cap gaire eixerit.

Dins del pot petit,
hi ha la bona confitura.

Març ventós i abril plujós,
torna l’home rabiós.

Qui no s’arrisca,
no pisca.

Qui t’entengui,
que et compri.

Qui vol presumir,
ha de patir.

No hi ha any,
sense refrany.


Doncs bé, després de llegir aquests refranys, jo he ordenat els versos d'una manera diferent. De manera, que m'ha quedat el refranyer següent:

Tal faràs,
fins a la seputura.

Sense menjar,
torna l'home rabiós.

Qui llengua té,
hi ha la bona confitra.

Qui menja sopes,
no pot riure.

Parlant,
se les pensa totes.

Qui s'espera,
ha de patir.

Qui presum,
sense refrany!

Geni i figura,
no pisca.

Qui vol presumir,
a Roma va.