martes, 22 de diciembre de 2009
Síntesi
Cal dir que la veritat és que he après força fent i actualitzant sempre que he pogut aquest blog.
Primer de tot ha estat una experiència nova, ja que jo mai he tingut un blog d'aquestes característiques, així que he pogut aprendre el seu funcionament i totes les seves funcions. D'altra banda, també he de dir que això, ha suposat per a mi alguna que altre dificultat a l'hora de penjar coses d'afegir gadggets demanats pel professor.
Aquest blog ha volgut ser com una mena de diari per tal de que una persona que el llegeixi pugui tenir una lleugera idea del que fem a la Universitat de Blanquerna els estudiants de 1r d'Educació Infantil.
Per tant, com a valoració final i personal d'aquest blog, considero que ha estat una experiència molt més positiva que no pas negativa, i que és per aixo que em sento orgullosa d'haver fet aquest blog, ja que m'enduc moltes coses apreses.
M'agradaria destacar que hi ha dues entrades d'aquest blog, que formen part de les activitats qe hem hagut de fer per a l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC, les quals m'han resultat les més interessants de fer. Aquestes dues activitats són la de "Imatge" amb el programa del GIMP, i l'altre ha estat l'activitat que vam haver de fer amb el Movie Maker.
A continuació, us deixò els enllaços d'aquestes dues activitats per a que les pogueu consultar:
http://lauramoreno2410.blogspot.com/2009/10/tractament-dimatges-amb-el-gimp.html
http://lauramoreno2410.blogspot.com/2009/12/practica-video-movie-maker.html
La primera activitat de totes "tractament d'imatges amb el Gimp", m'ha resultat especialment interessant ja que és un programa del qual mai havia sentit a parlar, i el qual és molt útil per al tractament d'imatges. Va suposar-me una sèrie de dificultats el fet de realitzar aquesta pràctica, ja que no dominava gens el programa i no sabia on hi eren les opcions per a retocar la imatge.
Per últim, la segona activitat que més m'ha agradat fer va estar la de la cració d'un vídeo amb el Movie Maker. Aquest programa, a diferència de l'altre, és un programa que ja coneixia i dominava, i que m'agrada força utilitzar per a crear vídeos. Per tan, suposu que arrel d'això m'ha resutat molt interessant utlitzar aquest programa, que m'agrada i que jo utilitzo normalment, a la Unversitat.
lunes, 21 de diciembre de 2009
Quadern de Viatge II: LÍNIA - COLOR
He decidit penjar-lo aquí per si voleu consultar-lo i veure totes les activitats que fem a classe.
Competències digitals dels mestres
Aquestes competències digitals les estem treballant a l'assignatura amb el treball de programes com el google docs, el gimp, l'audacity o al movie maker.
Crec que és molt important con a futures mestres poder educar amb aquestes eines i aquests suports educatius, ja que que em de consiensiar als nens de la seva utilitat.
viernes, 18 de diciembre de 2009
Mi escuela sabe a naranja
Doncs bé, aquí us deixo penjat l'arxiu de la ressenya per si voleu tenir una petita idea de que va el libre i llegir-vol-el.
Espero que us agradi!!
jueves, 17 de diciembre de 2009
Enciclopèdia Catalana
Aquest és el poema que van crear les meves companyes de grup per tal de donar a conèixar el diccionari enciclopèdic de la llengua catalana.
Aquí us el deixo per a que el pogueu llegir:
El diccionari de l'enciclopèdic ja està aquí
i amb ell el segle XX.
Joan Carbonell va fer escola
editant la primera obra tota sola.
Aviat Joan Coromines ens va comunicar
15 nous volums per poder estudiar.
Jesús Giralt va continuar
fins que 24 volums va publicar.
Actualment tot el món en pot gaudir
fins i tot el cicle d'educcaió infantil.
Diccionari enciclopèdic de la Llengua Catalana
Entre 1986 i 1989 es publicà una segona edició amb 24 volums, en aquest cas dirigida per Jesús Giralt, i des de 1998 es pot consultar l’edició electrònica “hiperenciclopedia” per internet.
El diccionari enciclopèdic de la llengua catalana, la primera edició es va publicar al 1982, avalat per l’assessorament de l’institut d’estudis catalans.
La tercera edició va ser notablement actualitzada i ampliada a l’any 1983.
Aquest diccionari conté:
- 77174 entrades catalanes
- 154548 definicions
- 19481 expressions de llenguatge cientificotècnic i de la llengua comuna.
- 30068 exemples
Normalment les definicions porten accepcions i subaccepcions. També hi apareixen abreviatures per saber la matèria o especialitat d’una accepció.
Aquesta obra ha tingut en compte totes les grans obres anteriors del segle XX des de tots els punts de vista.
miércoles, 16 de diciembre de 2009
Enciclopèdia Catalana
Grup B.2 (diccionari enciclopèdic)
Dins aquest grup, ens hem dividit en tres grups per a realitzar el text amb cada un dels llenguatges. En el meu cas, m'ha tocat amb altres companyes el llenguatge publicitat.
LLENGUATGE PUBLICITARI:
Filla (Susana): Mama, m’ha donat aquesta nota a l’escola.
Mare (Laura): A veure...“Us comuniquem que aviat els nens de l’escola hauran de comprar l’enciclopèdia catalana ja que serà una eina amb la que treballarem a classe.”
Publicitat (Carol, Laura i Caterina):
Compra ja el teu diccionari de l’enciclopèdia catalana que inclou un CD amb una gran varietat de jocs infantil per als més petits. A més, si la compres abans del dia 15 t’emportaràs de regal un punt de llibre amb les paraules més destacades del diccionari.
Vine aviat o te’l trauran de les mans!!
Parts del cos
Proveu sort!!!
http://grups.blanquerna.url.edu/clic2009k/LauraMoreno/partsdelcos.htm
viernes, 11 de diciembre de 2009
Els diccionaris
En total, existeixen un total de cinc diccionaris catalans diferents molt importants:
- Pompeu Fabra.
- Mossèn Alcover i Jordi des Racó (Diccionari català- balear- valencià).
- Joan Corominas.
- Gran enciclopèdia catalana.
- Institut estudis catalans(1995) recull tot allò que interessa dels diccionaris anteriors.
Mapa Conceptual
Els mapes conceptuals són eines que ens fan pensar i que les utilitzem per a fer gràfiques, en canvi, els fluxogrames, per representar processos senser.
En aquest cas, a classe hem hagut de fer un mapa conceptual sobre un sopar de Nadal. La història a partir de la qual hem pogut extreure el mapa conceptual ha estat la següent:
Sopar de Nadal
Per Nadal tota la família es reuneix a casa l'avia Maria, ella fa el sopar per a tots i aquest normalment consisteix en una escudella, un plat de carn i també neules i torrons de postres. Com que l'Àvia ja es gran, normalment l'ajuden els seus dos fills en Joan i el Marc.
En el sopar coincideixo amb les meves cosines i els meus cosins: La Maria, la Paula, en Genís i l'Eduard que són fills del meu oncle Marc. Cal dir que és un moment entranyable en el que parlem de totes les coses que ens han passat al larg de l'any ja que ells no viuen a Barcelona com jo sinó que viuen a NewYork. Com sempre en arribar als postres en Genís fa el típic número amb els torrons d'Alacant i fa veure que se li trenca una dent. tothom riu menys la seva mare que pensa en el que costa el dentista.
La meva germana, la Maria també ve al sopar, i aquest any ho fa amb el seu fil, en Ramon, que no menja ni escudella ni carn ja que encara té 3 mesos.
El sopar comença puntualment a les 10 de la nit i acaba sempre a la mateixa hora, a les 12.
Doncs bé, a partir d'aquir, el meu mapa conceptual ha estat el següent:

Fluxogrames
L'altre activitat que vam fer va ser un fluxograma. Que tracta del proès de creuar un carrer.
Aquí, el podeu veure.

jueves, 10 de diciembre de 2009
Endrecem les joguines
Les components del gurp vam ser: Rocío Carnero, Sandra Santamaría, Laia Bonamusa, Elisenda Sancez, Nuria Masgrau i Laura Moreno.
ENDRECEM LES JOGUINES
Les joguines al
mig no poden estar,
si no volem
ensopegar.
s'ha acabat
l'hora de jugar
que em voldríeu
ajudar?
Participarem,
tots junts ho endreçarem
participarem
i aviat acabarem.
Les nines per
poder dormir,
Un conte els
haurem de llegir.
El cotxes els
farem rodar,
fins poder-los
aparcar.
Participarem
tots junts ho endreçarem
participarem
i aviat acabarem.
Els llenguatges
Segons el meu punt de vista:
- Llenguatge poètic: Segueix una figura i un ritme, i és purament estètic.
- Llenguatge quotidià: És el que primer s'aprèn i és el més espontani a l'hora de comunicar-se.
- Llenguatge publicitari: Utilitza recursos del poètic i del quotidià. És el que té un missatge més directe.
JClic
Hem hagut de crar quatre activitat.
Aquí us deixo la direcció per si voleu entrar i provar sort:
http://grups.blanquerna.url.edu/clic2009k/LauraMoreno/fruites.htm
jueves, 3 de diciembre de 2009
pràctica vídeo - MOVIE MAKER
Per a l'assignatura de Gestió de la informació i TIC hem hagut de realitzar un video sobre un tema que nosaltres volguéssim, per tal de demostrar que sabem utilitzar aquest progama.
Espero que us hagi agradat la meva pràctica.
miércoles, 2 de diciembre de 2009
Noteflight
Avui, a classe de seminari hem acudit a una aula d'informàtica per aprendre a fer servir el proframa Noteflight, per a poder editar partitures de música.
Aquest és un exemple de la partitura que hem editat: Ara ve Nadal!
A més a més, també hem pogut crear una partitura combinant diverses cançons que hem après durant el curs a classe de música. En el meu cas, he creat la partitura de les cançons del gegant del Pi i de La sardana de l'avetllana.
jueves, 26 de noviembre de 2009
"Les tres Velletes"
- La memòria: aprofita les coses que li criden més l’atenció, les curioses. No surt mai de casa, és molt familiar, no li agrada ensenyar-se, perquè té algú que ho fa per ella.
- La veu: del que guarda la memòria, la veu ho treu cap a fora. És la encarregada de comunicar als altres que existeix. Aparentment, la més exterior de totes, és la que surt més tard. És la que triga més a parlar. És la part més exterior del pensament, que utilitza allò que hem escoltat, hem guardat, i volem exterioritzar.
No vol dir que la veu tot ho digui, només allò que volen exterioritzar. La veu pots escoltar-la pel so que té, per com deixa anar les paraules. Només pot existir si hi ha un aparell fonedor, format per diferents òrgans que deixa anar l’aire en forma de paraules per poder sortir a l’exterior. Per poder fer arribar als altres allò que s’intenta sonoritzar. És molt senyora i no necessita que ningú l’acompanyi i que faci soroll. La veu prefereix anar sola.
Els gestos els fem servir per donar una mica més de sentit en allò que estem explicant. La veu està tancada dins una capsa, com si fos un regalet.
Té un parell de llaços: les mans. Les mans? Les mans són fetes pel tacte, però quan acompanyen la veu deixen de tocar per demanar, subratllar, tallar,etc. Amb les mans tenim possibilitats de forma d’expressió que estalvien a la veu el seu missatge sonor. Quan no parlem, les mans també expressen, diuen coses.
miércoles, 25 de noviembre de 2009
Setmana d'activitats extraordinàries
Aquest és un power point que hem agut d'exposar a seminari que resumeix el que ha significat aquesta setmana fantàstica per a nosaltres.
Hi ha explicat en que ha consistit cada activitat, i també hi ha una valoració personal de cada activitat per tal de saber què han estat per a mi aquestes.
El llenguatge poètic
El meu grup i jo hem hagut de defensat el llenguatge poèti.
A continuació veureu com ho hem defenat:
INTRODUCCIÓ
El llenguatge poètic és ideal
i crea emocions de manera original.
Diferents recursos utilitzem
i la teva atenció captem.
La mare dels llenguatges és
i com a bona mare, educadora és.
LLENGUATGE POÈTIC
- Crea emocions.
- Té molta importància el ritme (ritme marcat).
- Manera original de captar el món.
- Bona manera de captar l’atenció de la gent.
- Diversitat d’expressió (visual, cantat, recitat, escrit,...).
- Constant utilització recursos literaris (metàfora, sentit figurat,...).
- Gaudeixes de l’estètica i alhora aprens.
- Implica predisposició.
- Una mateixa poesia cadascú la pot percebre de diferents maneres (no té un missatge subliminar).
- És la mare dels llenguatges (primitiu).
- Naturalesa creativa.
- L’art per l’art (no té un fi comercial).
- Tothom té capacitat per fer un poema, posar-li ganes.
- Serveix per entretenir, omplir el temps de lleure, per educar,...
- No hi ha competència entre poemes.
domingo, 22 de noviembre de 2009
Centre Cultural Sta.Mònica
Freqüències - Eugènia Balcells
Aquest vídeo és una mostra d'un de les obres (Roda de Colors) de l'expossició. En total, Freqüències es composa d'un total de tres obres.
Escola Bressol Municipal
A mi, em va tocar acompanyar a la Míriam (alumna de tercer d'educació Infanil), a l'escola bressol municipal LONDRES.
Gràcies a aquesta activitat vaig poder coneixer més a fons les activitats que es duen a terme en aquests tipus de centres, i les característiques que tenen.
Aquesta escola està situada al carrer Londres 58, al barri de l'Eixample, a Barcelona.
Està destinada per a nens d'entre 0 i 3 anys.
Va ser una experiència ÚNICA!!!
miércoles, 18 de noviembre de 2009
Capacitats perceptiu-motrius
NatuPark
A la web oficial del park www.natupark.com hi podeu trobar més informació.
Conferència Eulàlia Bosch

Quadern de Viatge
lunes, 16 de noviembre de 2009
GOOGLE DOCS
Per tal de posar en pràctica el funcionament del google docs, hem fet grups de treball a classe i hem realitzat una sèrie d'activitats conjuntes.
· La primera pràctica, consistia en crear i compartir un document de text. Una persona del grup, en el nostre cas l’Anna Selma, ha creat un document “ Un dia a l’escola bressol”. Un cop creat ha anat a “comparteix”, “ invita usuaris” i ha posat les nostres direccions i la del professor Jordi Simon, per tal de que nosaltres i ell puguem escriure i ampliar el document. Cada vegada que una de nosaltres afegia informació anava a “edita” , escrivia la seva aportació i apretava a “desa”. Tot seguit, totes actualitzàvem la pantalla apretant F5 i la nova aportació apareixia en pantalla.El document és pot veure en aquesta pàgina wep.
http://docs.google.com/Doc?docid=0AZjmei8N0qDaZGczeDNiYzZfMGc3ZnpmY2c0&hl=ca
· La segona pràctica, era crear una presentació que l’havíem d’ utilitzar-la com a eina de comunicació i compartir-la amb tots els membres del grup. En el nostre cas, la nostre presentació, seguint amb el mateix tema escollit en la pràctica anterior, consistia en fer un esquema sobre els hàbits que es treballaven a classe. La presentació es pot veure en aquesta pàgina wep.
http://docs.google.com/present/edit?id=0AQ3b4v04B-ggZGMzaDZid3ZfMWMzeHF6emQy&hl=ca·
La tercera i última apràctica, consistia en crear un full de càlcul i un formulari. La finalitat amb la que nosaltres utilitzem un full de càlcul és la de recollir dades numèriques per fer després càlculs i gràfiques a partir d’aquestes dades. Els fulls de càlcul de Google també es podem utilitzar per emprar i recollir informació a través de formularis. Per crear el formulari vam seguir una sèrie de passos:1. Vam anar a l’apartat on posava “ formulari” I apretàrem damunt de l’apartat “ crear formulari”.2. Vam omplir la taula amb preguntes que després havíem de contestar. Cada una de nosaltres va escriure una pregunta. En total en tenim quatre.3. Un cop fetes totes les preguntes vam apretar a “fer” i seguidament a “desa”.En aquest qüestionari se’ns presentaven tres qüestions que feien referència a la presentació de l’exercici anterior. Un cop fet el formulari el vam desar i publicar. Una de nosaltres va enviar el formulari a totes les membres del grup per tal de poder-les contestar. Per últim el vam publicar.
El formulari el podeu trobar en aquesta pàgina web.
http://spreadsheets.google.com/ccc?key=0Apjmei8N0qDadFAyelg3MGRacFpKOVRlU0pVWGlxdmc&hl=ca
lunes, 9 de noviembre de 2009
Poema
Un noi rus a kl'escola va arribar
i en cadira de rodes es va presentar,
Va dir: vull fer esport!
I tot seguit, li van assignar un entrenador.
Feia entrenaments
de màxima resistència i explosius
per tal de fer sentir
als seus companys molt vius!
Ja ha realitzat diversos campeonats del món
i dia a dia s'ha guanyat la confiança de tothom
I ara mai més els seus moviments corporals l'impediran
complir el seu gran somni, havent-s'hi ja fet gran.
domingo, 8 de noviembre de 2009
Vistes Blanquerna
Aquí us deixo penjat el resultat del meu vídeo. Espero que us agradi!
Qui ets tu (definitiu)

Ets sensible i decidida,
ets cordial i creativa,
estàs plena de vida,
i et mostres pensativa.
Ets alegre i treballadora,
ets forta i emprenedora,
sempre arribes d’hora,
perquè no t’agrada córrer.
Ets valenta i extrovertida,
ets imaginativa i divertida,
t’agrada mostrar-te activa,
i no ser gens negativa.
Valoració Treball Viquipèdia
L'únic problema que se'ns a presentat a l'hora de fer aquest exercici, ha estat que un cop havíem creat el nostre espai sobre els animals de granja, molts usuaris han fet aportacions a la pàgina web, i ens han "xafat" el treball. Però tot i així, estem contentes, perquè cadascú ha et la aportació que li tocava i, a més, hem rebut altres aportacions d'altra gent.
jueves, 5 de noviembre de 2009
Treball Viquipèdia
Si vas a aquesta pàg web trobaràs les nostres aportacions:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Animals_de_granja
miércoles, 4 de noviembre de 2009
OMNI - Fitxa tècnica
- Classificació:
· Científica: Cordòfons
· Tradicional: de Corda pinçada
- Material utilitzat:
· Dues caixes de sabates
· Sis gomes de pollastre
· Celo
· Tisores
· Compàs
· Llapis
· Retuladors
- Descripció de la construcció:
1. He agafat primer de tot una caixa de sabates sense la tapa, i l'he utilitzat com el que seria la
base del meu montatge.
2. Seguidament he hagafat una altra caixa de sabates i l'he retallat de forma que semblés el
màstil de la guitarra.
3. Per finalitzar la construcció del que seria l'estructura, he enganzat totes dues parts (la base i
el màstil amb celo.
4. Un cop aixo he fet sis forats a banda i banda de la caixa de sabates de la base per tal de que
es puguéssin aguantar dels gomes de pollastre (les cordes).
5. Sguidament, he introduit les cordes: els hi fet un simple tall a les gomes de pollastre i a cada
puna de la caixa han anat a parar els dos extrems de les gomes.
6. Per últim, amb un compas i un retuldor, he dibuixat al mig el forat de la guitarra (per a que
ressonéssin més les cordes.
- Manual d'instruccions: Es tracta de col·locarda en possició com si hagaféssim una guitarra (màstil a la esquerra-subjectat per la mà esquerra, i base a la dreta-subjectada per la mà dreta). Un cop estem col·locats es tracta de moure les cordes d'adalt a baix, i fer-les sonar.
- Fotografies:
Refranyer Personal
Qui llengua té,
a Roma va.
Parlant,l
a gent s’entén.
Qui s’espera,
es desespera.
Tal faràs,
tal trobaràs.
Sense menjar,
no es pot viure.
Qui presum,
té el cap ple de fum.
Geni i figura,
fins a la sepultura.
Qui menja sopes,
se les pensa totes.
Qui canta a la taula i es pixa al llit,
no té al cap gaire eixerit.
Dins del pot petit,
hi ha la bona confitura.
Març ventós i abril plujós,
torna l’home rabiós.
Qui no s’arrisca,
no pisca.
Qui t’entengui,
que et compri.
Qui vol presumir,
ha de patir.
No hi ha any,
sense refrany.
Doncs bé, després de llegir aquests refranys, jo he ordenat els versos d'una manera diferent. De manera, que m'ha quedat el refranyer següent:
Tal faràs,
fins a la seputura.
Sense menjar,
torna l'home rabiós.
Qui llengua té,
hi ha la bona confitra.
Qui menja sopes,
no pot riure.
Parlant,
se les pensa totes.
Qui s'espera,
ha de patir.
Qui presum,
sense refrany!
Geni i figura,
no pisca.
Qui vol presumir,
a Roma va.
jueves, 29 de octubre de 2009
Tractament de sons amb l'Audacity
Avui a classe hem treballat un nou programa anomenat Audacity. Aquest programa ens ha servit per poder "modificar i manipular" alguna cançó que nosaltres volguéssim.
La tasca a fer per tal de poder posar en pràctica els que ens han ensenyat ha estat triar una cançó mp3 i afegir-hi un so intriduït per nosaltres.
El resultat del tractament que jo li he donat a la cançó que jo he escollit (Loco-Melendi) el teniu a dalt. Espero que us agradi!
lunes, 26 de octubre de 2009
¿Qui ets tu?

ets cordial i creativa,
estàs plena de vida,
i et mostres pensativa.
ets forta i emprenedora,
sempre arribes d’hora
perquè no t’agrada córrer.
ets imaginativa i divertida,
t’agrada mostrar-te activa,
i no ser gens negativa.
miércoles, 21 de octubre de 2009
Regalem la paraula
Cada setmana, la nostre professora, Roser Ros, intenta que anem millorant i que, per tant, ens anem fixan en petits detalls a l'hora de recitar una poesia.
Avui, per exemple, ens ha aconsellat cm crear un vincle entre poema y poema de les persones que reciten. I, per tant, ens ha dit com regalar la paraula a la persona que tenim al costat. Ens a ficat diferents exemples, i a continuació us ensenyo alguns:
Amb la mà:
Amb la mirada:
La veu humana
Vem poder aprendre les diferències entre les diferents veus femenines (soprano, mezzo soprano i contralt) i entre les veus masculines (contratenor, tenor, baríton i baix). També hem vist l'existència de les veus blanques, que són les veus de nens, infantils.
Per a veure un exemple d'això, en Toni Miralpeix ens ha posat un video de l'actuació d'en Freddie Mercury i la Montserrat Caballé interpretant la cançó "Barcelona".
Aquet video el podreu trobar aquí.
jueves, 15 de octubre de 2009
Tractament d'imatges amb el Gimp.
Imatge original
Fragment de la imatge original
Per tal de poder extreure només un fragment de la meva imatge original, el primer que he fet ha estat obrir la imatge amb el Gimp, i un cop oberta, m'he posat a sobre l'icono de retallar fragments de imatge, i això m'ha permès poder retallar-la.
Imatge amb menor nombre de píxels
Per tal de poder reduir el nombre de píxels de la imatge, un cop l'he tingut oberta a la pantalla amb el programa que estem treballant, he clicat a la part de dalt de la pantalla, sobre la paraula "imatge", i un cop allà m'ha aparescut la opció de "escalar imatge". Tot seguit he entrat a una finestre des de la qual he pogut modificar el nombre de píxels de la imatge, i posar-ne els que jo volgués.
Imatge sense algun element
L'última imtge ha crear ha consistit en treure algún element de la imtge. En el meu cas, he decidit treure-hi la pintada marró que hi havia a la paret que es veu a la part superior de la imatge. Per fer-ho, he hagut de tenir oberta la imatge original en una finestre, i a l'esquerra, clicar a un icono que et permet esborrar amb un pinzell la part de la imatge que tu vols. He hagut de copiar com a mostra del pinzell el color marró fluix la paret, i tot seguir pintar amb aquest color la pintada marró fosca que jo volia eliminar.
miércoles, 14 de octubre de 2009
Poesia
Punt dolç,
sucre en pols,
dos, tres,
vint-i-tres,
vint-i-tres ferretes
mengen dolços pels carrers,
pels carrers de massapà,
amb magranes a la mà.
Amb aquesta mala cara
t'ha tocat parar!
Helena Vidal
Avui a classe de comunicació oral, escrita i digital, com cada dimecres, han sortit varies companyes a recitar diferents poesies. De totes, la que més m'ha cridat l'atenció és aquesta que he escrita quí adalt: "Comptalla".
És una poesia que m'ha agradat molt quan l'han recitat, segurament perquè el fet de que l'hagin recitat en parella (dues de les meves companyes), m'ha fet prestar-hi in interès especial.
Un dels aspectes que treballem quan es reciten aquestes poesies és la forma d'expressió; el moviment de les mans, la mirada i el somriure, la posició del cos, etc.
lunes, 12 de octubre de 2009
Cançó de l'amistat
L'amistat
Si la margarida
fos molt eixerida
seria molt amiga
de la formiga.
Si l’escarabat
fos un cap pelat
seria molt amic
d’un mosquit.
Si tots fóssim amics
seria divertit
podríem fer un gran crit (aaaaa!)
a l’hora de partir.(2)
Si un elefant
no fos tan gran
seria un bon company
del cigne de l’estany.
Si una viola
mengés tota sola
seria l’enveja
tota l’escola.
Si tots fóssim amics
seria divertit
podríem fer un gran crit (aaaaa!)
a l’hora de partir.(2)
Poesia Catalana
La pluja és una bruixa
amb els cabells molt llargs.
Cascavells li repiquen
tota la trena avall.
A la nit, si venia,
ho fa sense avisar,
estalzim a la cara
i el vestit estripat.
Si fa córrer l'escombra
conillets, a amagar!
amagats que seríem
que no ens atraparà.
Darrere la cortina
fem-li adéu amb la mà.
(Maria Mercè Marçal)
lunes, 5 de octubre de 2009
Guix d'Infantil

Per a elaborar aquest treball hem mirat diferents revistes de la biblioteca de Blanquerna, i la revista que més ens ha convençut ha estat “Guix Infantil”. Apart de que havíem sentit a parlar de la revista, hem trobat un article que ens ha fet acabar-nos de decidir per aquesta revista. La pregunta que ens planteja l'article ens ha sembla molt interessant: És possible educar igual les nenes i els nens en els primers anys de vida?
Aquest article ens planteja la possibilitat d'educar als nens i a les nenes en igualtat de condicions. Tot i que s'afirma que les formes d'educació sexista són presents, amb aquest article es vol demostrar el contrari.
Primer ens explica una realitat de les formes de sexisme que es donen, de la manera d'educar que presenten els nous centres, per exemple, en front als valors i les formes de vida, la resaltació de la força i la valentia en els nens davant les nenes, l'heterosexualitat, etc.
Aquest artícle el que vol és demostrar que aquesta educació no ha de ser així i que no totes les escoles hauríen de ser així, i per això esmenta i explica cinc passos per implementar la perspectiva de gènere als centres d'educació infantil:
En el primer pas, definició dels objectius principals, té com a objectius del procès de perspectiva de gènere fomentar la igualtat entre homes i dones. Per a fer-ho entendre millor, esmenta i defineix els conceptes bàscis per a entendre això: Identitats dels gèneres (ampliar les identitats de gènere dels infants), recursos, competències i sensibilitats de gènere, l'home i les masculinitat, la dona i les feminitats, la diversitat sexual i la transversalitat.
En el segon pas, anàlisi i observació de la realitat, s'analitza a fons l'estructura de gènere de l'educació infantil.
Amb el pas 3, recerca de causes, planificació d'accions detallades d'igualtat de gènere, es demostraria que nenes i nenes utilitzen l'espai de joc d'una manera limitada, és a dir, compara l'organització de l'espai de les nenes i els nens.
Mentre que les nenes prefereixen jugar en grups més reduïts, la majoria de nens acostumen a jugar amb grups més grans, i a ocupar més espai de joc.
Un cop explicat això, els objectius d'igualtat de gènere en relació amb l'organització espaial podrien ser: fomentar que les nenes aprofitin més l'espai de joc i una implicació tant dels nens com de les nenes en les tasques del centre.
El següent pas, execusió, es donaria després que els educadors i educadores hagin marcat els seus objectius per a la igualtat de gèneres, i així poder desenvolupar i posar en pràctica mesures concretes per aconseguir-ho en aquest quart pas.
El objectiu principal pel qual fer aquesta execusió és intentar obrir als infants un varem més ampli d'oportunitats d'accions i desenvolupament, i així poder superar les seves restriccions generotípiques.
El cinquè i últim pas, avaluació, consisteix a veure si els objectius d'igualtat de gènere s'han complit o no. Els educadors i educadores hem de comprovar amb aquesta última fase si han aconseguit els seus objectius principals.
Les noves tecnologies i l'educació - Blogosfera
El principal valor que se'ns a plantjat en aquest article és el següent: La inversión del principio de la educación: Los alumnos convertidos en docentes... y viceversa.
Com bé a comentat la meva companya Marina Macarulla Martí en una entrada del seu blog, corren uns temps en els que s'està produïnt un cambi amb les noves tecnologies. En l'àmbit escolar els alumnes són els que dominen tots aquests tipus de tecnologies sense cap problema, perquè és el que es porta ara, no han tingut cap altra eina, en canvi, són els professors els que sembla que es neguin a voler apendre això per por al cambi, al no estar aostumats a utilitzar totes aquestes noves tecnologies.
La meva tasca en aquest treball col·lectiu no era aturar-me aquí, si nó que m'he dedicat a ampliar informació sobre aquest tema.
Per tal de poder donar més informació sobre aquest tema, jo m'he basat principalment en una pàgina web sobre una conferència que va fer en Joan Majó (expert de la Unió Europea en Societat de la Informació, i president de Information Society Forum).
La introducció de les noves tecnologies a les escoles produeix una canvi a l'entor, a la nostre societat. L'objectiu de les escoles no haria de ser exclusivament centrat en ensenyar com funciones i perquè s'utilitzen les noves tecnologies, ja que aquestes tecnologies produeixen canvis en la nostre societat. Per tant, el que podem extreure d'aquí és que si el nostre entorn canvia pel que fareferència a les noves tecnologies, el sistema educatiu també hauria de cambiar.
Això, té una gran relació amb l'article inicial que hem escollita, ja que com diu en Joan Majó les tecnologies en l'educació hauríen d'evolucionar tal i com abancen les tecnologies en la societat. Moltes vegades això no es produexi i, per tant és quan es produeix aquest canvi de rols entre alumnes i professor, ja que la societat abança (alumnes) i el sistema educatiu no (professors).
La Viquipèdia
És una pàgina col·laborativa, ja que no és creada per un comitè de redacció, si nó que tothom hi pot aportar la informació que vulgui.
Aquests són alguns tipus d'aportacions que podem fer a la viquipèdia:
- Ampliar informació
- Crear un article propi sobre algun terme que no estigui exposat.
- Posar temes en discusió si nosaltres considerem que hi ha fonts equivocades a l'hora de proporcionar informació
- Resoldre temes que hagin estat posats en discusió.
La princial tasca de Viquipèdia és recollir "sabers" enciclopèdics, és a dir, poder recollir tot tipus d'informacions sobre qualsevol tema que qualsevol persona pugui expor.
Aquest lloc web ofereix moltes versions idiomàtiques.
domingo, 4 de octubre de 2009
Mozilla Firefox
Aquest pograma és un programa lliure, és a dir softwar lliure, i això vol dir que no el fa cap empresa, sinó que és creat per una comunitat.
Generalment no té un preu econòmic, sinó que es pot descarregar des de una pàgina web.
El conjunt de xarxes que ens permeten navegar per les pàgines web s'anomena www (world wide web)
Dins d'aquesta xarxa podem trobar diferent navegadors. Alguns exemples en són: google crom, safari, microsoft internet explorer, etc.
Els blogs
Ens pot servir per ajudarn-nos a fer realcions amb els lectors, i tot plegat crear una comunitat de blogger (on trobar a gent amb els teus mateixos interesso, etc.). A partir d'aquí entrem en el món de la blogosfera.
En el món dels blog qualevol persona pot ser tat reporter com editor.
Però tot i així, els blogs estan sotmesos a una subjectivitat, i això és degut a que tothom pot donar la seva opinió sense necesitat de que la informació donada sigui certa o no.
Els Blogs també són aplicables a les escoles:
Ens permeten comunicar-nos amb els pares del alumnes del centre per donar informacions. També permet compartir informació amb la resta de professorat d'una mateixa escola.
I per últim, permet introduir als nens i nenes a les noves tecnologies des de petits.
jueves, 1 de octubre de 2009
Treball Blogosfera
La pregunta que ens fem és: En aquest cas qui és el docent, l'alumne o el mestre?
Aquesta activitat ha estat realitzada per:
Rocio Carnero Jodar
Alba Cicharik Galduf
Marina Macarulla Martí
Laura Moreno Ortega
Alejandra Santamaria Ostos
Anna Selma García
VALORACIÓ PERSONAL
A nivell personal, aquest treball m'ha permès aprendre més sobre l'àmbit de a blogosfera i òbviament sobre les noves tecnologies i la seva aplicació a les aules.
D'altra banda, a nivell de grup, penso que ens ha servit per aprendre a organitzar-nos millor i saber repartir les tasques per tal de que tothom del grup tingués una tasca en el treball.
També cal a dir, que al principi vem trobar una mica de dificultats a l'hora de realitzar el treball, ja que en realitat ens estàvem introduint a un món que desconeixiem bastant i per tant no sabíem per on començar a fer el treball. Però, finalment, penso que ens hem sortit força bé, i espero que us hagi resultat força interessant la nostra feina.
sábado, 19 de septiembre de 2009
Blocs. Exercici pràctic
Els ordinadors són màquines per fer càlculs, però degut a les seves qualitats s'han convertit en màquines per a poder comunicar-nos.
Al llarg dels anys, s'han anat afegint una sèrie de coses que han permès aquesta evolució: els punts de connexió ens permeten veure la informació des de diferents llocs. Això es va introduir per tal de millorar la comunicació científica. També es van donar a conèxer els hipertext i hipermedia (relacionats entre ells per enllaços), el ratolí (que permet una comunicació interactiva amb l'ordinador) o els videojocs.
Tot això ha permés una interactivitat amb altres persones.
Declaració d'intencions
Sóc una alumna d'educació infantil de Blanquerna, i aquest bloc està fet amb la finalitat de que tots pogueu llegir com es desenvolupa la meva etapa universitària, des de activitats proposades pels professors fins a opinions de tot el que anem fent al llarg del curs.